Brochures als communicatie middelCommunicatie

Na zo’n 25 jaar ervaring als communicatie adviseur zijn er weinig onderdelen binnen dit vakgebied die nieuw voor me zijn. Een communicatiestrategie vaststellen, heldere doelen hebben, weten wie je wilt bereiken en waarom, met welke boodschap. En dan mouwen opstropen en aan de slag. Juist de combinatie van strategie en praktisch werk is waar ik sterk in ben.

Een leuke uitdaging is het schrijven van begrijpelijke teksten over ingewikkelde zaken. Ik hou ervan om (wetenschappelijke) informatie te ‘vertalen’ in begrijpelijke en aantrekkelijke teksten voor degene waar ik voor schrijf. Of dat nou kinderen zijn, de buurvrouw of wetenschappers, elke groep krijgt zijn eigen benadering.

Voorbeelden van werk dat ik voor u kan doen:

  • Communicatiestrategie maken
  • Teksten schrijven voor nieuwsbrief, tijdschrift, krant, folder, brochure, website
  • Persberichten schrijven
  • Interviews houden en uitwerken
  • Content maken voor Social Media
  • Social Media strategie
  • Drukwerkbegeleiding
  • Eenvoudige website maken
  • Evenementen organiseren (Open Dag, seminar, lezing enz. )

Wat u ook wilt, ik houd altijd het ‘wat, waarom en voor wie’ voor ogen. Daarnaast houd ik erg van simpel. Geen website vol met zaken die voorbij flitsen. Geen toeters en bellen die alleen maar de aandacht afleiden. Geen eindeloos lange zinnen die moeten suggereren dat u de specialist bent, maar eigenlijk geen inhoud hebben. Geen dik boekwerk als communicatiestrategie, terwijl het ook in een paar A4-tjes kan.
Daarom kan ik mijn prijzen laag houden. U wilt toch niet betalen voor gebakken lucht?

Voorbeelden van artikelen

Artikel over conservatieve lepelaars   Artikel over grutto's op Scientias   Artikel over sponzen op Scientias
Artikel in het Fries Dagblad              Grutto’s op Scientias                         Sponzen op Scientias

Voorbeelden van websites

Website Joke Bloksma

Website Schiermonnikoog

 

Website Sugarchallenge Texel

 

U bepaalt zelf hoe uw website er uit komt te zien. U kunt zelf teksten en foto’s aanleveren en precies aangeven hoe u het hebben wilt. Maar ik kan u ook adviseren over de structuur van de website, ik kan uw teksten schrijven of foto’s maken. Ik neem u net zoveel werk uit handen als u wilt.