Op weg naar energieneutraal

energieneutrale woningWilt u een uitgebreide analyse van hoe uw huis ervoor staat en welke impact de verschillende mogelijkheden hebben? Dan kunt u gebaseerd op feiten de beste besluiten nemen over eventuele aanvullende isolatiemaatregelen, zonnepanelen, zonneboiler en wat een warmtepomp u bijvoorbeeld gaat brengen.
Tijdens het eerste gesprek bij u in huis vertel ik u wat voor mogelijkheden er zijn en pols ik waar u belangstelling voor heeft. Wilt u in één keer naar energieneutraal? Of wilt u een gedegen stappenplan voor de komende jaren? Dat is allemaal mogelijk. Daarnaast bekijk ik uw huis voor zover daar geen breekwerk aan te pas hoeft te komen.

Op basis van een bezichtiging van de woning en een gesprek met u maakt ik een adviesrapport waarin staat wat u kunt doen om uw woning energiezuiniger te maken, van het gas af of zelfs helemaal energieneutraal.
Met behulp van de energieafrekeningen van de afgelopen drie jaar, de isolatiemaatregelen plus de bouwtekeningen van uw woning, kan ik berekenen hoeveel warmte er door dak, vloer, muren, ramen en deuren naar buiten gaat (de zogenaamde warmteverliesberekening). U kunt daarmee dus ook heel snel zien hoeveel u gaat besparen als u aanvullende maatregelen neemt op het gebied van isolatie. Daarnaast wordt het ook gelijk duidelijk of uw woning geschikt is voor een warmtepomp en hoeveel elektriciteit die dan gaat gebruiken. Zo is het rekensommetje ten opzichte van uw gasgebruik snel gemaakt en kunt u een verantwoorde beslissing nemen.

Voor een standaard woonhuis zijn de kosten van een rapport waar de mogelijkheden, voor- en nadelen op een rijtje worden gezet €1.250,-. Voor een complete warmteverliesberekening erbij met een doorrekening hoe u energieneutraal kunt worden, is de investering bij een normaal formaat woonhuis €1.750,-.
Bij grotere of complexere gebouwen maak ik een offerte op maat voor u. Mocht u niet in het bezit zijn van bouwtekeningen en deze ook niet bij de gemeente op te vragen zijn, dan komen er meerkosten bij voor het handmatig opmeten van de hele woning.
Ik geef geen offertes voor de geadviseerde maatregelen, daarvoor moet u contact opnemen met uw installateur of aannemer.

Bel voor meer informatie 06 – 27 46 46 85 of stuur een whatsapp of een mail.