Wie ben ik

Het werd tijd om mijn eigen weg te gaan na meer dan 25 jaar loondienst. Ik heb voor diverse natuur- en milieuorganisaties gewerkt, zoals EcoMare en Stichting Duurzaam Texel. Duurzaamheid, communicatie en projectorganisatie waren mijn specialiteiten. Ook op het gebied van de wetenschapscommunicatie heb ik ruim ervaring, onder meer bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ).

De afgelopen jaren heb ik mij verder gespecialiseerd in het besparen van energie in uw woning, tot zelfs het in één keer helemaal energieneutraal maken van woonhuizen. Sinds 2016 heb ik mijn eigen adviesbureau Energiek Advies, waarmee ik mensen kan helpen om door het woud aan mogelijkheden, het beste te kiezen dat past bij hun woning en hun woonwensen.
Ik houd mijn kennis actueel door het volgen van workshops en congressen, door het bezoeken van beurzen en door heel veel actueel nieuws te volgen. Ook heb ik in 2016 de Masterclass Versnelling van de Energietransitie gevolgd aan de Transition Academy van de Erasmus Universiteit.

In coronatijd, toen alles stil lag, heb ik mijn tijd goed besteed door een nieuwe opleiding te volgen voor integraal leefstijl- en vitaliteitscoach, stressoloog en specialist gewicht. In 2021 heb ik naast Energiek Advies mijn tweede bedrijf gestart: Energiek & Vitaal.

Mijn kracht

Omdat ik goed kan analyseren, kan ik in korte tijd zien wat een passende oplossing is voor uw woning én uw woonwensen en budget. En ik kan u dit ook zonder al teveel technische hocus pocus begrijpelijk uitleggen.
Geen huis is hetzelfde, dus het is ook voor mij elke keer weer een puzzeltje om de kwaliteiten van het huis, samen met de wensen van de bewoners, in elkaar te laten passen. Gelukkig hou ik erg van zulke puzzels!

Al sinds mijn jeugd ben ik sterk gedreven om deze wereld een beetje mooier achter te laten. Ik heb me dan ook altijd ingezet voor natuur, milieu en duurzaamheid. Niet door af te zien van alle dingen die het leven leuk maken, maar juist door slimme oplossingen te vinden. Zo kan energie besparen en fijn leven heel goed samen gaan!

Nienke Bloksma

Op 31 maart 2017 verscheen er een artikel in de Texelse Courant over het project Energieneutrale Huizen

Wijds uitzicht in de Slufter op Texel